Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya krav på eldupphör i Nagorno-Karabach

Azerbajdzjan/Armenien • Publicerad 1 oktober 2020
Soldater och volontärer i utbrytarregionen Nagorno-Karabach vid Azerbajdzjan och Armenien.
Soldater och volontärer i utbrytarregionen Nagorno-Karabach vid Azerbajdzjan och Armenien.Foto: Karen Mirzoyan/AP/TT

Oroligheterna fortsätter i den omtvistade utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Vid midnatt hördes två explosioner i huvudstaden Stepanakert. Invånare vittnar om att staden har attackerats av drönare.

Ungefär samtidigt kom en gemensam uppmaning från Rysslands president Vladimir Putin och Frankrikes president Emmanuel Macron om att bägge sidor snarast bör upphöra med striderna. Presidenterna har samtalat i telefon och säger sig vara redo att trappa upp de diplomatiska ansträngningarna för att lösa konflikten, enligt ett uttalande från Kreml.

Armenien och Azerbajdzjan har hittills trotsat internationella uppmaningar att lägga ner vapnen i Nagorno-Karabach. Den territoriella dispyten har pågått i årtionden, men striderna blossade upp på nytt i söndags. Båda sidor har rapporterat om dödsfall, såväl civila som militära, men flera av uppgifterna har varit svåra att bekräfta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons