Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya fredssamtal mellan Colombia och ELN

Colombia • Publicerad 4 oktober 2022
Antonio García, ledare för vänstergerillan ELN (till vänster) skakar hand med Iván Danilo Rueda som representerar den colombianska regeringen, efter att de skrivit under ett avtal om att återuppta fredssamtalen.
Antonio García, ledare för vänstergerillan ELN (till vänster) skakar hand med Iván Danilo Rueda som representerar den colombianska regeringen, efter att de skrivit under ett avtal om att återuppta fredssamtalen.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Colombias regering och en delegation från vänstergerillan ELN tillkännager att nya fredssamtal kommer att börja i november.

Tidigare fredssamtal mellan regeringen och ELN bröt samman redan i inledningsstadiet i samband med att förre presidenten Iván Duque tog makten 2018.

Antonio García, ledare för den colombianska gerillagruppen, läste på tisdagen upp ett uttalande om att de två parterna ska återupprätta "dialogprocessen efter första veckan i november 2022". Venezuela, Kuba och Norge kommer enligt García att fungera som garanter vid samtalen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons