Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya bränder i Kristianstad

Efter lördagens nio bränder i Kristianstad har det åter brunnit i staden. På tisdagskvällen brann det på skol- och förskoleområden – polisen misstänker att bränderna är anlagda.
Brott • Publicerad 7 september 2022
Under lördagsdygnet brann det på nio olika platser i Kristianstad, bland annat här vid Naturum.
Under lördagsdygnet brann det på nio olika platser i Kristianstad, bland annat här vid Naturum.Foto: Johan Nilsson/TT

Med bara en dryg timmes mellanrum larmades det på tisdagskvällen om bränder vid en skola och en förskola i Kristianstad, uppger polisen.

I båda fallen fallen handlar det om mindre fristående byggnader som ska ha brunnit och polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Annons

Skolorna ligger bara tio minuters gångväg ifrån varandra. Polisen sökte efter en misstänkt gärningsperson i området, bland annat med hjälp av hund.

– Man kan anta att det finns ett samband mellan bränderna. Vi jobbar på och får se vad vi kommer fram till, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Kristianstadsbladet.

Polisen utreder bränderna som skadegörelse, men tidigt under natten fanns ingen gripen för händelserna.

Vid tvåtiden under natten mot onsdag fick räddningstjänsten larm om en bilbrand, enligt tidningen. Branden kunde släckas snabbt och det fanns ingen risk för spridning. Om det finns någon koppling till kvällens bränder är okänt.

Under början av lördagsdygnet fick räddningstjänsten rycka ut på nio bränder i Kristianstad, varav en rubriceras som mordbrand. En person greps då i närheten av en av brandplatserna och misstänktes specifikt för en brand. Mannen släpptes dock på måndagen, då bevisen inte ansågs tillräckligt starka för att begära honom häktad, skriver Kristianstadsbladet.

Den misstänkte mannen är enligt tidningen känd av polisen sedan tidigare för att ha figurerat i tidigare utredningar kring bränder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons