Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nvidia kan bli garant för Arm-notering i höst

Ekonomi • Publicerad 12 juli 2023
Nvidia kan enligt tidningsuppgifter bli så kallat investerarankare om brittiska Arm genomför en planerad jättenotering på Wall Street i september. ArkivbildFoto: Jeff Chiu AP/TT

Den brittiska elektronikföretaget Arm, med japanska Softbank Group i ryggen, förhandlar med den amerikanska halvledarjätten Nvidia om finansiella garantier i samband med en börsnotering, rapporterar tidningen Financial Times.

Det handlar för Nvidias del om att åta sig att vara så kallat ankare i den börsnotering av Arm på Wall Street som planeras redan i september, enligt tidningens källor.

Annons

Nvidia, världens högst värderade företag inom halvledarsektorn, tvingades i fjol överge långt framskridna planer på att köpa Arm för 66 miljarder dollar (cirka 700 miljarder kronor) sedan konkurrensmyndigheter satt stopp för affären.

Sedan dess är Nvidia en av Arms viktigaste affärspartner.

Softbank köpte Arm för 24 miljarder pund (cirka 330 miljarder kronor) 2016.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons