Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nu startar kyrkovalets förtidsröstning

Politik • Publicerad 6 september 2021
Socialdemokraternas partiledare och statsminister Stefan Löfven har, i Årsta kyrka i Stockholm, förtidsröstat i kyrkovalet.
Socialdemokraternas partiledare och statsminister Stefan Löfven har, i Årsta kyrka i Stockholm, förtidsröstat i kyrkovalet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Förtidsröstningen är i gång och Svenska kyrkans medlemmar över 16 år har möjlighet att välja sina politiska representanter i kyrkomötet, stiftsfullmäktige och församling.

Själva valdagen hålls söndag 19 september, men från och med nu kan medlemmarna – nära fem miljoner röstberättigade – även välja att förtidsrösta via brev eller i en av kyrkans förtidsröstningslokaler.

Totalt ställer 15 olika nomineringsgrupper, varav en del är politiska partier, upp i valet till Kyrkomötet som är kyrkans högsta beslutande organ.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons