Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norrtälje sjukhus åter i normalläge

Vård • Publicerad 12 januari 2023
Norrtälje sjukhus återgår nu till normalläge. Arkivbild.
Norrtälje sjukhus återgår nu till normalläge. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Norrtälje sjukhus återgår nu till normalläge efter att ha befunnit sig i stabsläge sedan 19 december.

"Vi ser glädjande nog att trycket på sjukhuset minskat något de senaste dagarna. Det gäller både vårdplatsläget och covidflödet. Samtidigt minskar sjukfrånvaron bland personalen", säger chefläkare Sune Forsberg i ett pressmeddelande.

Annons

Han tillägger att belastningen på intensivvården visserligen är fortsatt hög, men att man sammantaget ser en "tydlig förbättring" av läget.

Sjukhuset återupptar nu planerade operationer och kommer successivt att öka operationsverksamheten ytterligare.

Fakta: Olika beredskapslägen

Det finns tre olika beredskapsnivåer inom vården vid speciella skadehändelser eller förlopp. De används för att akutsjukvården ska kunna ha resurser som matchar det aktuella behovet.

Stabsläge: En särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

Förstärkningsläge: En särskild sjukvårdsledning vidtar åtgärder för punktförstärkning av viktiga funktioner inom sjukvården.

Katastrofläge: Alla de funktioner inom sjukvården som krävs för att ta hand om ett stort antal skadade tas i anspråk. Personal och utrustning förstärks.

Källa: Socialstyrelsen

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons