Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norges invånarantal passerar milstolpe

Norge • Publicerad 16 maj 2023
Norges invånarantal stiger och har passerat fem och en halv miljon. Här passerar människor Jernbanetorget i centrala Oslo. Arkivbild.
Norges invånarantal stiger och har passerat fem och en halv miljon. Här passerar människor Jernbanetorget i centrala Oslo. Arkivbild.Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Norges befolkning har växt och passerat en liten milstolpe. Statistikmyndigheten SSB räknar för första gången till att fler än 5,5 miljoner människor bor i landet.

Ökningen i invånarantalet under årets första kvartal är den största kvartalsökningen sedan 2012, trots att det tidigare har rapporterats om historiskt låga födslotal.

Antalet människor som invandrade till Norge under årets första månader var det högsta som noterats för ett enskilt kvartal sedan statistiken började att föras år 1997 – vilket SSB tillskriver ett inflöde av ukrainska medborgare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons