Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norge planerar ukrainskt biståndspaket

Norge • Publicerad 6 februari 2023
Norges regering planerar ett femårigt biståndspaket till Ukraina, värt 75 miljarder norska kronor (7,3 miljarder dollar). Arkivbild.
Norges regering planerar ett femårigt biståndspaket till Ukraina, värt 75 miljarder norska kronor (7,3 miljarder dollar). Arkivbild.Foto: NTB/TT

Norges regering planerar ett femårigt biståndspaket till Ukraina, värt 75 miljarder norska kronor (7,3 miljarder dollar), samt ytterligare hjälp till andra länder som drabbats av konflikten.

"Vi föreslår att Norge ger ett bindande och varaktigt bidrag på 15 miljarder varje år till Ukraina under fem års tid", sade landets statsminister Jonas Gahr Støre till ett pressuppbåd under måndagen.

Annons

Biståndet avses gå till såväl humanitärt som militärt stöd, enligt Gahr Støre.

Storleken på det planerade paketet kan komma att revideras av Stortinget, där center-vänsterregeringen inte har majoritet och därför är beroende av stöd från andra partier för att driva igenom förslaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons