Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordkorea varnar: På gränsen till kärnvapenkrig

Nordkorea • Publicerad 26 september 2023
Nordkoreas FN-ambassadör Song Kim i New York på tisdagen.
Nordkoreas FN-ambassadör Song Kim i New York på tisdagen.Foto: Richard Drew/AP/TT

Nordkoreas FN-ambassadör varnar för att Koreahalvön står på gränsen till ett kärnvapenkrig. Anledningen skulle vara att USA och Sydkorea skapat ett fientligt klimat.

– På grund av vårdslöst beteende och fortsatt hysteri från USA och de som följer i dess ledband befinner sig Koreahalvön en hårsmån från omedelbar risk för kärnvapenkrig, säger FN-ambassadören Kim Song i New York.

Annons

Han hävdar att USA, Sydkorea och Japan i en avskräckande manöver planerar och avser att utföra en kärnvapenattack mot Nordkorea.

– USA tar nu steg för att genomföra sina illvilliga avsikter att provocera fram ett kärnvapenkrig.

Hans utspel kommer samma dag som FN:s generalsekreterare António Guterres varnade för upprustningen i världen.

– För första gången på årtionden kan antalet kärnvapen öka. Allt användande av kärnvapen, oavsett var när och sammanhang, skulle leda till en humanitär katastrof av enorm omfattning. Det är galenskap, sade Guterres när FN:s generalförsamling avslutades.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons