Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordkorea testar robot på nytt

Nordkorea • Publicerad 12 maj 2022
Människor tittar på ett nyhetsinslag om Nordkoreas senaste robottest på en tågstation i Sydkoreas huvudstad Seoul.
Människor tittar på ett nyhetsinslag om Nordkoreas senaste robottest på en tågstation i Sydkoreas huvudstad Seoul.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Nordkorea har genomfört ännu en provskjutning av ballistiska robotar, meddelar den sydkoreanska militären.

Enligt Seoul ska totalt tre kortdistansrobotar ha avfyrats i riktning mot Japanska havet.

Annons

Avfyrningen bekräftas även av Japans försvarsdepartement och landets kustbevakning säger till nyhetsbyrån AFP att man gått ut med en varning till följd av detta.

Totalt har den slutna diktaturen nu sannolikt genomfört 16 provskjutningar sedan årsskiftet. Torsdagens robotskjutning kommer bara två dagar efter att Sydkoreas nye president Yoon Suk-yeo svors in på sin post.

Trots internationella sanktioner har Nordkorea skalat upp sina robottester i snabb takt och samtidigt ignorerat USA:s inviter till samtal.

Tidigare på torsdagen bekräftade Nordkorea sitt första fall av covid-19 och utlyste nödläge. I samband med detta syntes ledaren Kim Jong Un för första gången iklädd munskydd på statskontrollerad tv, där han beordrade att landet ska stänga ner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons