Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordea höjer boräntorna

Ekonomi • Publicerad 5 november 2021
Nu höjer Nordea boräntorna. Arkivbild.
Nu höjer Nordea boräntorna. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu höjer storbanken Nordea sina boräntor, liksom räntorna på vissa inlåningskonton. Enligt Nordea beror höjningen på att marknadsräntorna har stigit, och att banken därmed får ökade upplåningskostnader.

För bolån med bunden löptid på två år höjs räntan med 0,15 procentenheter till 1,9 procent, för bolån med tre och fyra års bunden ränta blir höjningen 0,2 procentenheter till 1,93 respektive 2,04 procent.

Annons

Räntorna på bolån med bunden ränta på fem och åtta år höjs med 0,25 procentenheter. Räntan blir då för lån med fem års bindningstid 2,14 procent, och för lån med åtta års bindningstid 2,74 procent.

Nordeas bolån med räntan bunden på tre månader respektive ett år berörs inte av höjningen, där är räntan 2,39 procent respektive 1,75 procent.

Räntorna på inlåningskonton med fast ränt höjs också, med mellan 0,15 och 0,35 procentenheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons