Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nio skjutna i bråk i Denver

USA • Publicerad 13 juni 2023
Nio personer blev skjutna när mängder av folk var ute och rörde på sig i Denver natten till tisdag.
Nio personer blev skjutna när mängder av folk var ute och rörde på sig i Denver natten till tisdag.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Nio personer har blivit skjutna i samband med någon form av bråk i Denver, USA.

Skottlossningen ägde rum knappt två kilometer från Ball Arena, där stadens basketlag Denver Nuggets hade blivit mästare i NBA-ligan samma kväll. Med anledning av det var det stora folkmassor i omlopp, även efter matchen.

Annons

"Preliminära uppgifter tyder på att flera skott avlossades under en dispyt som involverade flera personer", meddelar Denverpolisen.

Alla personer som har blivit skjutna lever, men för tre av dem beskrivs tillstånden som livshotande. En man har gripits och han räknas också in bland de skottskadade.

Bland världens mer välmående länder är USA med råge det som har flest antal dödsskjutningar. År 2021 skedde fler än 49 000, vilket var en ökning med några tusen från året dessförinnan. Bara i år har det skett 290 masskjutningar i landet, enligt organisationen Gun Violence Archive.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons