Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nio gängkriminella åtalas för flera grova brott

Nio män tillhörande kriminella nätverk åtalas vid Malmö tingsrätt för brott som mordförsök, grova vapenbrott och inbrott.
Åtal • Publicerad 3 augusti 2022
Nio män med kopplingar till kriminella nätverk, enligt åklagaren, åtalas för flera grova brott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid ett narkotikatillslag i Malmö i december förra året fann polisen i en lägenhet en helautomatisk automatkarbin, en automatisk pistol och tre halvautomatiska pistoler samt ammunition. Tre män i åldrarna 23, 24 och 25 år som, enligt åklagaren, har kopplingar till kriminella nätverk åtalas nu för synnerligen grovt vapenbrott.

Åtalet omfattar också en 19-årig man som gjort inbrott i den avspärrade lägenheten för att försvåra polisens utredning kring vapnen. Han åtalas för bland annat inbrottsstöld och skyddande av brottsling. En femte man, en 32-åring, åtalas för att erbjudit sig att sälja eller köpa vapnen.

Annons

23-åringen figurerar också i ett annat åtal om grovt vapenbrott. Han och en 22-åring hade, enligt åtalet, förvarat två helautomatiska automatkarbiner på en adress i Stockholm. Också här är det fråga om gängkriminalitet, enligt åklagaren.

Detsamma gäller ett tredje åtal om mordförsök. Tre män i åldrarna 20, 21 och 23 år färdades i februari i en bil och vid en rondell i Malmö öppnade två av dem eld mot en annan bil i avsikt att döda en person i den bilen. En gängkonflikt ska ha varit orsaken till skjutningen. Den beskjutne träffades av en kula men överlevde. De tre misstänkta gärningsmännen åtalas för både försök till mord och grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons