Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NFL-match inställd efter spelares hjärtstopp

Matchen mellan NFL-lagen Buffalo Bills och Cincinnati Bengals, som avbröts då Buffalos Damar Hamlin kollapsade med hjärtstopp, kommer inte att återupptas och förklaras i stället inställd, .
Amerikansk fotboll • Publicerad 6 januari 2023
Ett porträtt av Buffalos Damar Hamlin utanför det sjukhus där han vårdas.
Ett porträtt av Buffalos Damar Hamlin utanför det sjukhus där han vårdas.Foto: Joshua A. Bickel/AP/TT

Det var i måndags som Buffalospelaren Damar Hamlin kollapsade med hjärtstopp under mötet mellan lagen.

"Det har varit en svår vecka", säger NFL-kommissionären Roger Goodell i ett uttalande.

Annons

"Vi fortsätter att fokusera på Damar Hamlins återhämtning och gläds över att hans tillstånd förbättras liksom det enorma stöd och kärlek som Damar och hans familj får från hela landet. Vi är också otroligt tacksamma för det fantastiska arbete som utförs av medicinsk personal och vill hylla var och en av dem", fortsätter uttalandet.

Damar Hamlin kollapsade med hjärtstopp under måndagskvällen efter att ha fått en hård smäll mot bröstet i samband med att han tacklade Cincinnatispelaren Tee Higgins.

Tidigare under torsdagen meddelades att Hamlin börjat återfå medvetandet. Han rapporteras ha gjort "anmärkningsvärda framsteg" och har bland annat kunnat kommunicera i skrift.

– Han frågade till och med om vilket lag som vann matchen, sade läkaren Timothy Pritts enligt nyhetsbyrån AP.

Att matchen inte spelas kommer inte att påverka lagens möjlighet att ta sig till eller missa slutspel. Däremot kan den inställda matchen eventuellt leda till oklarheter i vissa slutspelsscenarier, något som man nu ska försöka skapa ett regelverk för att undvika. Det handlar bland annat om att matcher spelas på neutral mark så att inget lag får hemmafördel om rankningen är oklar på grund av färre antal spelade matcher i grundserien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons