Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Netanyahu har lämnat sjukhuset

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har skrivits ut från sjukhuset sedan han på lördagen drabbats av uttorkning, meddelar hans kansli och sjukhuset han vårdades på.
Israel • Publicerad 16 juli 2023
Israels president Benjamin Netanyahu. Arkivbild.
Israels president Benjamin Netanyahu. Arkivbild.Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Den 73-årige premiärministern genomgick en rad tester på söndagsmorgonen som visade att han var i “utmärkt skick” innan han skrevs ut.

– Vår diagnos efter alla tester, inklusive laboratorietester, är att orsaken till sjukhusvistelsen var uttorkning, säger hans läkare i ett uttalande.

Annons

Netanyahu fördes till akutmottagningen på Sheba-sjukhuset nära Tel Aviv i sin egen bil på lördagseftermiddagen, efter att ha känt sig yr.

I ett videoklipp från sjukhuset som publicerades några timmar senare sade Netanyahu att han tillbringat tid i solen med sin hustru utan huvudbonad och vatten. Det var inte bra, medgav han och uppmanade sina landsmän att undvika solen och dricka mycket vatten under värmeböljan som drabbat landet.

Hans kansli meddelade senare att han skulle stanna kvar på sjukhuset under natten, på läkarens rekommendation. Därför flyttades söndagens regeringsmöte fram till måndag.

I oktober förra året fick han tillbringa en natt på sjukhus efter att ha känt sig dålig. Det förklarades med att han hade fastat i samband med högtiden Yom Kippur.

Fakta: Benjamin Netanyahu

Netanyahu har varit premiärminister i Israel i flera omgångar. Han leder för närvarande en koalitionsregering som tillträdde i december förra året. Den har beskrivits som den mest högerorienterade och extrema i Israels historia och dess omdaning av rättssystemet har mötts av stora protester.

Netanyahu är också föremål för en rättsprocess där han står åtalad för korruption.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons