Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nestlé öppnar matfabrik i nordvästra Ukraina

Ukraina • Publicerad 12 december 2022
Nestlé öppnar fabrik i Ukraina. Arkivbild.
Nestlé öppnar fabrik i Ukraina. Arkivbild.Foto: Laurent Gillieron

Det multinationella livsmedelsbolaget Nestlé, med hemvist i Schweiz, meddelar att en fabrik ska öppnas i västra Ukraina. Investeringen är på 40 miljoner schweizerfranc, motsvarande mellan 430 och 440 miljoner kronor.

I ett uttalande säger Nestlé, som före invasionskriget hade tre fabriker i Ukraina, att man vill bara med och bygga upp landet trots invasionskriget.

Annons

Produktionsenheten placeras i Smolyhiv i den nordvästra delen av landet och fabriken väntas ge arbete åt 1 500 personer.

Anledningen till satsningen är enligt Nestlé både marknadsrelaterad och ett sätt att stötta den ukrainska ekonomin som slagits sönder av den ryska invasionen.

"Detta är ett viktigt steg för Nestlé i en utmanande tid för Ukraina", skriver bolagets Östeuropachef Alesandro Zanelli i ett pressmeddelande.

Nestlé uppger också att man levererat omkring 4 000 ton förnödenheter till utsatta i krigets Ukraina.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons