Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nervös Pehrson knackade dörr i Göteborg

Politik • Publicerad 10 september 2022
Liberalernas partiledare Johan Pehrson knackade dörr tillsammans med kommunalrådet Axel Darvik i östra Göteborg. De hälsade på hos bland andra Lars Göran Aijmer.
Liberalernas partiledare Johan Pehrson knackade dörr tillsammans med kommunalrådet Axel Darvik i östra Göteborg. De hälsade på hos bland andra Lars Göran Aijmer.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Liberalernas partiledare Johan Pehrson knackade på lördagen dörr i Örgryte i Göteborg. Mot bakgrund av det ytterst jämna opinionsläget är han hoppfull om att locka till sig ytterligare väljare i valspurten.

– De som ännu inte bestämt sig kan avgöra det här valets utgång och göra att vi får en ny liberal borgerlig regering, säger han till TT.

Annons

Pehrson medger att han är "lite nervös" inför valdagen.

– Man har lagt sju, åtta veckor på kampanj och att möta medborgarna för att berätta om de utmaningar vi står inför och liberalernas lösningar på det, säger han.

L-ledaren hoppas särskilt på att väljarna nåtts av partiets förslag om skolan. Pehrson ser frågan som oerhört viktig, både för individens frihet och för landet.

– Oavsett om det gäller arbetskraftsbrist eller att komma till rätta med integrationen, lösa klimatutmaningen eller bara att betala elräkningarna. Det bygger på att alla kan bli inkluderade i samhället – och då börjar det i skolan.

Klockan 16 talar Johan Pehrson på Soltorget i centrala Stockholm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons