Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nazistledare på flykt gripen i Grekland

Grekland • Publicerad 1 juli 2021
Nazistledaren Christos Pappas, här till höger och talandes i parlamentet, har gripits i Aten. Arkivbild från 2015.
Nazistledaren Christos Pappas, här till höger och talandes i parlamentet, har gripits i Aten. Arkivbild från 2015.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

En grekisk nazistledare har gripits i Aten, drygt åtta månader efter att han dömts för en rad brott och valt att fly undan rättvisan, rapporterar grekiska medier.

Christos Pappas var vice partiledare för Gyllene gryning och en av flera partitoppar som dömdes till långa fängelsestraff i oktober förra året, i en rättegång som var en av de mest uppmärksammade i Greklands moderna politiska historia.

Annons

När domen föll hade Pappas dock försvunnit. Enligt uppgifter till etermediebolaget ERT greps han i en bostad i den grekiska huvudstaden där han tycks ha hållits gömd.

Pappas dömdes till 13 års fängelse för att ha lett en kriminell organisation. Hans parti kom att betraktas som en sådan vid rättegången där företrädare och sympatisörer fälldes för en rad brott, från mord till mened.

Gyllene gryning var Greklands tredje största parti i valet 2015, men fick inget mandat i det senaste valet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons