Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Myndigheter stänger ytterligare en bank

Ekonomi • Publicerad 13 mars 2023
Bankövervakningsmyndigheten FDIC. Arkivbild.
Bankövervakningsmyndigheten FDIC. Arkivbild.Foto: Peter Morgan/AP/TT

Amerikanska myndigheter agerar mot en andra bank efter att i förra veckan ha stängt Silicon Valley Bank (SVB), rapporterar CNBC.

USA:s finansdepartement, centralbanken Federal Reserve och bankövervakningsmyndigheten FDIC meddelar i ett gemensamt uttalande att man stänger den New York-baserade kryptobanken Signature Bank. Beslutet är ett led i att begränsa följdverkningarna från krisen kring SVB.

Annons

Myndigheterna uppger att alla Signatures kunder ska skyddas och att inga förluster kommer att "bäras av skattebetalarna".

Signatures aktie föll mer än 22 procent i fredagens handel på Wall Street.

Banken är en av de viktigaste inom kryptovalutaindustrin, enligt CNBC. Tillgångarna uppgick i slutet av förra året till drygt 110 miljarder dollar, motsvarande över 1 100 miljarder kronor, och de sammanlagda insättningar till nära 89 miljarder dollar.

FDIC tog i förra veckan över kontrollen av SVB.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons