Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Myndighet vill utreda C:s arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket överväger att låta granska arbetsmiljön på Centerpartiets rikskansli i Stockholm, skriver Aftonbladet.
Politik • Publicerad 6 april 2022
Arbetsmiljöverket funderar på att titta närmare på Centerpartiets kansli. Arkivbild.
Arbetsmiljöverket funderar på att titta närmare på Centerpartiets kansli. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

– Det handlar om de brister i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön som framkommit i media, säger Ulrika Scholander, enhetschef på avdelningen för inspektion, till tidningen.

Initiativet kommer efter Aftonbladets rapportering om uppgivna arbetsmiljöproblem på partikansliet. Bland annat ska flera personer ha sjukskrivit sig i olika perioder, kopplat till en ansträngd arbetssituation.

Annons

– Alla arbetsgivare ska systematiskt vidta åtgärder för att alla ska kunna arbeta på ett bra sätt och inte bli sjuka, det är viktigt att även Centerpartiet gör det, säger Ulrika Scholander.

Huvudskyddsombudet på Centerpartiets riksorganisation uppger för Aftonbladet att hon inte påtalat några brister i arbetsmiljön till arbetsgivaren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons