Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mututredning efter GW:s jakthelg läggs ner

Brott • Publicerad 10 januari 2023
Utredningen där en polischef misstänktes för mutbrott efter en jakthelg med Leif GW Persson läggs nu ner. Arkivbild.
Utredningen där en polischef misstänktes för mutbrott efter en jakthelg med Leif GW Persson läggs nu ner. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter en jakthelg med Leif GW Persson blev en polischef misstänkt för mutbrott. Nu läggs utredningen dock ner, rapporterar Smålands-Tidningen.

Polischefen var en av dem som utredde det misstänkta mordet på en 21-årig kvinna i Vetlanda i höstas. Han blev samtidigt inbjuden till en jakthelg med kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson, vilket ledde till intern kritik och till att Särskilda åklagarkammaren inledde en utredning om givande och tagande av muta.

Annons

Nu har utredningen dock lagts ner, med hänvisning till att polischefen och tv-profilen kände varandra sedan tidigare.

– Det jag har konstaterat är att om jag skulle fortsätta den här utredningen förväntar jag mig inte kunna visa att den här förmånen inte har sin grund i det här bekantskapsförhållandet, säger åklagaren Lars Morand till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons