Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Musk upplöser Twitters expertråd

Ekonomi • Publicerad 13 december 2022
Twitters nye ägare Elon Musk har upplöst företagets expertråd. Arkivbild.
Twitters nye ägare Elon Musk har upplöst företagets expertråd. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Twitters nye ägare Elon Musk har upplöst företagets oberoende expertråd bestående av nästan 100 människorättsorganisationer och andra organisationer.

Expertrådet bildades för att hantera frågeställningar och problem rörande exempelvis hat och hot, utnyttjande av barn och självmord på plattformen.

Annons

Expertrådet skulle ha haft ett möte med representanter från Twitter på måndagen men. Men i stället meddelades expertrådet via mejl att det upplösts.

"Vårt arbete för att göra Twitter till en säker och informativ plats kommer att vara snabbare och mer aggressivt än någonsin tidigare och vi kommer även fortsättningsvis välkomna era idéer om hur vi kan nå dessa mål", står det i mejlet som nyhetsbyrån AP har tagit del av och som är undertecknat "Twitter".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons