Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Musk: Ännu ett skäl att slippa Twitterköp

Elon Musk anför ännu ett nytt skäl för att kunna dra sig ur uppgörelsen om att köpa Twitter för 44 miljarder dollar.
Han hänvisar nu även till sommarens uppgörelse mellan Twitter och visselblåsaren Peiter Zatko, en före detta säkerhetschef på det sociala nätverket.
Ekonomi • Publicerad 10 september 2022
Biltillverkaren Teslas grundare och vd, Elon Musk, hoppas att slippa fullfölja budet på det sociala nätverket Twitter. Arkivbild
Biltillverkaren Teslas grundare och vd, Elon Musk, hoppas att slippa fullfölja budet på det sociala nätverket Twitter. ArkivbildFoto: Jae C. Hong AP/TT

Enligt Elon Musks advokater skulle Twitter ha meddelat Musk om uppgörelsen innan de i juni erbjud Zatko 7,75 miljoner dollar i avgångsvederlag. Men uppgörelsen blev känd för Musk först den 3 september, när Twitter lämnade in dokumentation om den till en domstol.

Zatko har kallats till en utfrågning i senaten nästa vecka, för att bland annat svara på frågor kring vad han har beskrivit som slapphänta säkerhetsrutiner och det stora antalet så kallade bots, det vill säga konton utan någon användare bakom, som kan användas för att öka spridningen av budskap på Twitter.

Annons

Domare Kathaleen St Jude, som förbereder domstolsförhandlingar om Musks omstridda bud på Twitter, har godtagit att Musk lägger till Zatkos klagomål på Twitter till sin lista på argument för att häva avtalet. Men hon har inte gått med på Musks begäran att skjuta på rättegången med anledning av detta.

Musk har tidigare hävdat att han har rätt att dra tillbaka sitt erbjudande om att köpa Twitter för 54:20 dollar per aktie med hänvisning till att det sociala nätverket varit otydligt kring antalet så kallade bots bland de 230 miljoner användarna av Twitter.

Twitter-aktien – som i våras kretsade kring Musks budnivå – avslutade fredagens handel på kursen 42:19 dollar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons