Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Munkar misstänks för miljonförskingring

Sju buddistmunkar och ytterligare två personer har frihetsberövats misstänkta för att ha förskingrat motsvarande drygt 50 miljoner kronor från ett thailändskt tempel.
Thailand • Publicerad 11 maj 2023
Polisen visar upp guld och andra smycken som beslagtogs vid räden mot buddisttemplet i den thailändska provinsen Nakhon Ratchasima.
Polisen visar upp guld och andra smycken som beslagtogs vid räden mot buddisttemplet i den thailändska provinsen Nakhon Ratchasima.Foto: Thailändska polisen/AP/TT

Fem av munkarna och en chaufför greps i tisdags, när polisen slog till mot ett tempel i Nakhon Ratchasima-provinsen nordöstra Thailand, där man hittade undangömda pengar, juveler och amuletter till ett sammanlagt värde på runt 30 miljoner kronor. En del av fynden hade grävts ner i marken.

De första gripandena i ärendet skedde i fredags, när templets abbot och den kände munken Kom Kongkaew frihetsberövades efter anklagelser om omfattande pengastölder. Kort därpå togs även Koms syster i förvar.

Kom misstänks för att tillsammans med systern och abboten ha tagit ut pengarna från templets bankkonto och fört över dem till systerns konto. Enligt misstankarna ska Kom ha instruerat de andra munkarna att både köpa värdesaker för pengarna och sedan gräva ner pengar och smycken för att hålla dem undan polisen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons