Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

MP: ”Vi behövs i miljö- och klimatfrågor”

Miljöpartiet hade ett tufft val och förlorade sin representation i fullmäktige på två håll.
På tisdagen hade man ett extrainsatt möte för att reflektera kring valresultatet.
– Vi behövs i miljö- och klimatfrågor, säger Björn Gustavsson.
Blekinge • Publicerad 19 september 2018
Björn Gustavsson.
Björn Gustavsson.Foto: Marcus Palmgren

Miljöpartiet hade ett tufft val på många sätt. På riksnivå var man inte långt ifrån att hamna under spärren på fyra procent och på många håll gick det även tungt i de olika kommunerna.

I både Sölvesborg och Olofström tappade man sin representation i kommunfullmäktige och MP blev heller inte kvar i regionfullmäktige.

Annons

På tisdagskvällen hade därför partiet ett extramöte i Karlshamn för att diskutera valresultatet.

– Det var ett sansat och konstruktivt möte. Vi är nöjda över vårt valarbete men sedan gick valet inte som vi ville. Vi följer samma linje som riks tyvärr, säger Björn Gustavsson, gruppledare för MP i Karlskrona och initiativtagare till mötet.

Framförallt var det en kväll för att diskutera och reflektera.

– Det var en god uppslutning med folk från hela länet. Vi är ett samarbetsparti och jobbar väldigt bra ihop och det är oerhört viktigt att vi lyssnar på varandra.

Hur partiet nu går vidare är dock en fråga man ska ta längre fram enligt Gustavsson.

– Vi kommer givetvis att stödja dem i distriktet men vi kommer att låta folk tänka igenom det här i lugn och ro och så får vi återkomma hur vi går vidare där i framtiden.

Gustavsson menar att man måste bli ännu tydligare i framtiden hur man ska få fram sina budskap och att de tänker fortsätta kämpa för sin kärnfråga.

– Vi måste kommunicera bättre. Nu satsar vi på EU-valet och miljöfrågan är alldeles för viktig för att ignorera utan det är vår tids ödesfråga. Vi behöver lägga fram ännu skarpare förslag i framtiden, säger Björn Gustavsson.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons