Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mordhäktad 15-åring skulle omhändertas – greps

På dagen undertecknades ett dokument om att 15-åringen skulle "omhändertas omedelbart" med stöd av LVU. Men beslutet hann inte verkställas. I stället greps han för mord, skriverAftonbladet.
Brott • Publicerad 9 februari 2023
En tonåring sköts ihjäl på en sushirestaurang i Skogås. Arkivbild.
En tonåring sköts ihjäl på en sushirestaurang i Skogås. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Socialtjänsten i den aktuella kommunen skriver enligt tidningen att pojkens "hälsa eller utveckling" kan komma att "skadas genom brottslig verksamhet eller något annat socialt nedbrytande beteende".

Dokumentet är undertecknat torsdagen den 2 februari, men beslutet hann inte verkställas. Samma kväll grips pojken av polis, misstänkt för att ha skjutit ihjäl en jämnårig på en sushirestaurang lördagen före.

Annons

Pojken är skriven på en ort i Stockholmsområdet, från tidigare bostadsorter finns uppgifter om en uppväxt präglad av våld och stök.

”Han har upplevt återkommande traumatiska händelser”, konstaterade socialtjänsten då, enligt Aftonbladet.

15-åringen nekar till brott. Ytterligare två tonåringar sitter häktade i ärendet. De är misstänkta för medhjälp till mord respektive skyddande av brottsling.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons