Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Moderaterna vill bli ledande miljöparti

Politik • Publicerad 12 september 2021
En "grön höger" är något M-ledaren Ulf Kristersson vill profilera inför valet.
En "grön höger" är något M-ledaren Ulf Kristersson vill profilera inför valet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaternas lanserar en ny miljöpolitik som ska göra partiet till "Sveriges riktiga miljöparti", skriver partiledaren Ulf Kristersson på DN Debatt.

På partistämman i höst kommer nio förslag läggas fram som enligt honom ska kunna bli verklighet om M bildar regering nästa år. Några exempel: Ökad elproduktion med mer kärnkraft, bruka skogen hållbart, utvinn mer metaller och mineraler för ny grön teknik och bättre miljötillståndsprövningar för näringslivet.

Annons

Ulf Kristersson anser att en "grön höger" är vad som behövs för att Sverige ska ta ledningen i den globala klimat­omställningen. Inspiration hämtar han från systerpartierna CDU/CSU i Tyskland och Tories i Storbritannien.

"Moderaterna är beredda att axla rollen som det breda samlingspartiet även i miljöpolitiken. Vi är beredda att ta fasta på den breda majoritet som finns bland väljare och i riksdagen för att göra Sverige världsledande i den gröna tillväxten. Ingen sitter själv på alla svar, men vår ambition är att Moderaterna ska vara Sveriges riktiga miljöparti", skriver Ulf Kristersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons