Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt seriemördare gripen i USA

USA • Publicerad 14 juli 2023
Rättstekniker vid ett hus på Long Island i New York på fredagen. En man har gripits misstänkt för en serie olösta mord för mer än tio år sedan.
Rättstekniker vid ett hus på Long Island i New York på fredagen. En man har gripits misstänkt för en serie olösta mord för mer än tio år sedan.Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

En man har gripits i New York, misstänkt för mord på minst tre av de elva personer som hittades döda på Long Island för mer än tio år sedan.

De olösta seriemorden har skapat rubriker genom åren och skildras i Netflix-filmen "Lost girls" från 2020.

Annons

De elva kropparna hittades under åren 2010 och 2012 vid stränderna i Gilgo State Park på Long Island, flera av dem var prostituerade unga kvinnor. Utredare har flera gånger sagt att det sannolikt inte är samma person som begått alla elva morden.

Nu har en person gripits i utredningen. Det är en 59-årig man som i decennier bott på Long Island, på andra sidan bukten från där offren hittats. Hans hus var föremål för en husrannsakan på fredagen. Han anklagas för mord på tre kvinnor och är även huvudmisstänkt för ytterligare ett fall, enligt myndigheterna.

– Det här är en dag vi väntat på länge och förhoppningsvis en dag som ska skänka ro åt det här samhället och till de anhöriga – ro som de har fått vänta på alldeles för länge, säger New Yorks guvernör Kathy Hochul.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons