GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt mordförsök mot minderårig

Brott • Publicerad 4 augusti 2021
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Sollefteå. Offret är en minderårig person. Arkivbild.
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Sollefteå. Offret är en minderårig person. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen utreder ett mordförsök i Sollefteå efter att en minderårig person fått allvarliga skador vid en händelse på tisdagskvällen.

– Målsäganden är en ung person under 15 år, som vårdas på sjukhus för allvarliga skador men jag har fått besked om att personen inte är livshotande skadad. Gärningen rubriceras som försök till mord, säger åklagare Karin Everitt, som är förundersökningsledare i ärendet.

Utredningen pågår och flera förhör kommer att hållas. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras.

– Det är en plats i centrala Sollefteå. Vi misstänker att det ägt rum inomhus, säger Karin Everitt.

Ingen misstänkt person har gripits i ärendet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.