Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt styckmördare häktad – efter 20 år

Svampplockare fann kvinnohuvudet i Bokskogen utanför skånska Svedala hösten 2003. Resten av den unga kvinnans kropp förblev dock spårlöst försvunnen i många år.
De misstänkta har gått fria – men nu har mordoffrets expojkvän häktats.
Brott • Publicerad 9 december 2022
Först efter två decennier greps kvinnans expojkvän igen, för andra gången. Nu har han häktats misstänkt för mord. Arkivbild.
Först efter två decennier greps kvinnans expojkvän igen, för andra gången. Nu har han häktats misstänkt för mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen av de män som pekades ut som misstänkta inledningsvis åkte fast – först efter två decennier greps kvinnans expojkvän igen, för andra gången.

Mannen, 41 år från Västsverige, häktades på fredagen vid Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord på den 18-åriga Malmökvinnan som försvann ett par dagar före jul 2002, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Tack vare ett intensivt arbete i polisens grupp för kalla fall kunde han gripas tidigare i veckan.

Expojkvännen och hans kamrater har från början misstänkts för mord genom skjutning och sedan styckning av kroppen i ett badkar. På kvinnans döda kropp, som länge var försvunnen och som till slut hittades på en byggarbetsplats 2017, fanns spår av det förpackningsmaterial som kroppen slagits in i – rep, plast, tejp och dylikt. Material som via forensiska spår och med dagens teknik nu kan koppla kroppen till en plats eller person i efterhand.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons