Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bombtekniker har säkrat farligt föremål

Det misstänkta föremål som hittades i anslutning till en bil i södra Helsingborg bedöms som farligt av polisen. Bombtekniker har säkrat föremålet efter en flera timmar lång polisinsats.
Brott • Publicerad 12 november 2022
Polisen undersökte föremålet i Helsingborg med hjälp av sin bombrobot.
Polisen undersökte föremålet i Helsingborg med hjälp av sin bombrobot.Foto: Johan Nilsson/TT
Nationella bombskyddet har säkrat föremålet.
Nationella bombskyddet har säkrat föremålet.Foto: Johan Nilsson/TT

– Med hänvisning till förundersökningssekretess kan vi i det här tidiga skedet inte gå närmare in på vad det är för föremål, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson vid 21-tiden på lördagen.

De större yttre avspärrningarna på platsen har med det hävts och det 30-tal personer som fick lämna sina hem har fått återvända.

Annons

Händelsen utreds som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Bilen har tagits i beslag för vidare teknisk undersökning.

– Vi har ingen misstänkt i ärendet och vad jag kan se ingen målsägande, säger Evelina Olsson, som inte kan svara på om polisens Nationella bombskydd har förstört föremålet på platsen eller tagit med sig det.

Bilen har stått parkerad ute på gatan och inte vid ett specifikt hus.

Insatsen inleddes när polisen larmades om föremålet vid 15-tiden på lördagen i området Ättekulla.

Det har skett flera explosioner i Helsingborg de senaste månaderna. I slutet av oktober sprängdes en bil vid en bostad i Laröd, strax norr om stadskärnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons