Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt bomb vid vattentorn var tom låda

Brott • Publicerad 3 oktober 2020
Polisen spärrade av ett område vid vattentornet i Askersund för att undersöka ett föremål som såg ut som en bomb.
Polisen spärrade av ett område vid vattentornet i Askersund för att undersöka ett föremål som såg ut som en bomb.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Föremålet som ledde till avspärrningar vid vattentornet i Askersund under stora delar av lördagen var en tom låda, uppger polisen och avslutar därmed insatsen.

Föremålet, som ska ha sett ut som en bomb, sköts av polisens bombgrupp strax innan klockan 15 efter att de skickats dit från Stockholm.

Annons

I området var ett pridearrangemang planerat att äga rum under dagen, konstverket "Vår stad Vårt Samhälle", en gigantisk prideflagga som pryder vattentornet, skulle invigas. På grund av den misstänkta bomben och de avspärrningar som sattes upp fick arrangemanget flyttas till centrum.

Prideveckan i Askersund avslutades under lördagen med prideparad, medverkade gjorde bland annat Tobias Karlsson från Let's Dance som beklagade händelseutvecklingen under dagen.

– Man blir ledsen att en sådan här dag som ska handla om allas lika värde, inkludering och solidaritet ska svärtas ner av ett bombhot, säger Karlsson till SVT Örebro.

Den stora prideflaggan ska pryda vattentornet fram till årsskiftet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons