GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dom uppskjuten i mål om äldrevåldtäkter

I dag skulle domen fallit mot en man i 30-årsåldern, som misstänks för flera våldtäkter på ett äldreboende i Västsverige.
Men domen skjuts upp i en vecka, meddelar Åklagarmyndigheten.
Brott • Publicerad 30 juni 2022
Domen i fallet med de misstänkta våldtäkterna på ett äldreboende skjuts upp. Arkivbild.
Domen i fallet med de misstänkta våldtäkterna på ett äldreboende skjuts upp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De misstänkta övergreppen skedde under ett par år under 2010-talet, då mannen var anställd på äldreboendet. Tre av de drabbade kvinnorna är nu avlidna. Mannen misstänks även ha spelat in våldtäkterna och spridit dem på nätet.

Han är även åtalad för kränkande fotografering, grovt förtal och grovt barnpornografibrott. Mannen själv nekar till brott.

Domen, som ursprungligen skulle ha meddelats i dag, skjuts upp till den 7 juli klockan 11:00.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.