Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänks ha kört mot polis – häktas

Brott • Publicerad 7 oktober 2020
En man har häktats för försök till grov misshandel. Han misstänks ha utsatt en polis för fara vid en trafikkontroll utanför Kalmar i helgen. Arkivbild.
En man har häktats för försök till grov misshandel. Han misstänks ha utsatt en polis för fara vid en trafikkontroll utanför Kalmar i helgen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

En man som är misstänkt för att ha utsatt en polis för fara vid en trafikkontroll i helgen har häktats. Kalmar tingsrätt har kommit fram till att han på sannolika skäl är misstänkt för försök till grov misshandel, rapporterar lokala medier.

Den 61-årige mannen är tidigare dömd för att ha orsakat en dödsolycka i Småland för tre år sedan, där två personer omkom.

Annons

I söndags hade polisen trafikkontroll mellan Ljungbyholm och Trekanten utanför Kalmar. Men i stället för att stanna på polisens uppmaning fortsatte mannen framåt och en polis fick kasta sig undan för att inte bli påkörd.

Han är också, tillsammans med en annan man, misstänkt för stöld på en gård i Trekanten. Stöldgods från gården hittades i närheten av den plats där 61-åringen dumpat sin bil efter incidenten vid trafikkontrollen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons