Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minst 35 döda i Burkina Faso

Burkina Faso • Publicerad 6 september 2022
Soldater tillhörande Burkina Fasos armé på motorcyklar i huvudstaden Ouagadougou i samband med att regeringen 2020 rekryterade frivilliga för att slå tillbaka mot jihadistiska grupper. Arkivbild.
Soldater tillhörande Burkina Fasos armé på motorcyklar i huvudstaden Ouagadougou i samband med att regeringen 2020 rekryterade frivilliga för att slå tillbaka mot jihadistiska grupper. Arkivbild.Foto: Sam Mednick/AP/TT

Minst 35 civila har dödats efter att en konvoj med förnödenheter kört på en sprängladdning i Burkina Faso, uppger den nordligt belägna Sahel-regionens guvernör.

"Ett av fordonen som transporterade civila körde på en improviserad sprängladdning. Enligt de preliminära siffrorna dödades 35 personer och 37 skadades, samtliga civila", säger guvernören Rodolphe Sorgho i ett uttalande.

Annons

Norra Burkina Faso har under flera år plågats av jihadistiska terrordåd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons