Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blodig skottlossning i Mexiko krävde många liv

Minst 18 personer har dödats i en skottlossning i staden San Miguel Totolapan i södra Mexiko. Ett ökänt kriminellt gäng anklagas för det blodiga dådet.
Mexiko • Publicerad 6 oktober 2022
En kriminaltekniker samlar upp ammunition efter en annan skottlossning, i delstaten Michoacán de Ocampo i mars i år.
En kriminaltekniker samlar upp ammunition efter en annan skottlossning, i delstaten Michoacán de Ocampo i mars i år.Foto: Armando Solis/AP/TT

På tv-bilder syns hur stadens rådhus genomborrats av kulor medan människor hörs skrika i bakgrunden. På sociala medier cirkulerar bilder på blodiga kroppar som ligger utspridda på gatorna.

Enligt åklagaren Sandra Luz Valdovinos finns stadens borgmästare Conrado Mendoza Almeda bland de döda. Hans parti PRD fördömer den "fega avrättningen" på borgmästaren och kräver rättvisa. Även Mendoza Almedas far ska ha dödats, rapporterar BBC, i attacken som skedde i fullt dagsljus i delstaten Guerrero.

Annons

Lokala medier uppger att det kriminella gänget Los Tequileros, med kopplingar till det ökända drogsyndikatet Jalisco nueva generación, tros ligga bakom attacken. Motivet är ännu oklart.

San Miguel Totolapan – med runt 4 300 invånare – ligger i regionen Tierra Caliente, som beskrivs som en ytterst våldsam del av det delvis gängkontrollerade södra Mexiko.

Sedan 2006, då den mexikanska regeringen satte in militären i kampen mot knarkkartellerna, har fler än 340 000 människoliv krävts.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons