Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor trafikolycka i Kina – många döda

Minst 19 personer har omkommit och 20 har skadats i en trafikolycka i sydöstra Kina, enligt landets statliga medier.
Kina • Publicerad 8 januari 2023

Olyckan skedde i storstadsområdet kring Nanchang, i provinsen Jiangxi, strax före klockan ett på natten lokal tid. Den beskrivs som omfattande, men det framgår inte av myndigheternas uppgifter vad som skedde eller hur många fordon som var involverade.

En lokal nyhetsförmedlare har talat med vittnen som säger att en lastbil körde in i ett slags begravningskortege där människor gick vid sidan av vägen. Ungefär en timme efter olyckan gick den lokala trafikpolisen ut och varnade för att det var dimmigt och dålig sikt längs med vägarna.

Annons

Orsaken till olyckan håller på att utredas grundligt, låter den statliga tv-kanalen CCTV meddela. De skadade vårdas på sjukhus.

Trafikolyckor är vanliga i Kina där bristen på strikta säkerhetskontroller är stor. I september dog 27 personer när en buss på väg till ett karantäncenter i Giuzhouprovinsen voltade på motorvägen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons