Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minskade läsarintäkter för tidningarna

Ekonomi • Publicerad 15 december 2021
Läsarintäkterna för tryckta tidningar faller. Arkivbild
Läsarintäkterna för tryckta tidningar faller. ArkivbildFoto: Leif R Jansson/TT

Tidningarnas läsarintäkter minskade med 5 procent under årets tredje kvartal, enligt statistik från branschorganisationen TU. Detta trots att de digitala intäkterna ökar.

För tryckta tidningar blev nedgången i läsarintäkter 9 procent till 1,5 miljarder kronor under kvartalet, enligt en sammanställning av statistik från över 100 jämförbara morgontidningar.

Annons

De digitala intäkterna lyfte samtidigt med 15 procent, men då de tryckta tidningarna svarar för närmare 80 procent av morgontidningarnas samlade läsarintäkter räcker inte detta för att täcka förlusterna på print.

"Sverige är ett av de länder där störst andel av invånarna betalar för digitala nyheter, något som kan komma att bli avgörande för att vi ska fortsätta ha en fri och obunden press i hela landet. Printaffären genererar fortfarande störst intäkter, men den bär också mycket tunga kostnader för tryck, papper och distribution", skriver TU:s vd Johan Taubert i en kommentar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons