Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minnesmynt om Trumps mytiska styrka att vänta

USA • Publicerad 7 oktober 2020
En presentbutik i USA:s huvudstad Washington DC ska släppa ett minnesmynt döpt till "President Donald J. Trump besegrar covid" och som sägs försöka förmedla "de mytiska kärnstyrkorna" hos presidenten. Arkivbild.
En presentbutik i USA:s huvudstad Washington DC ska släppa ett minnesmynt döpt till "President Donald J. Trump besegrar covid" och som sägs försöka förmedla "de mytiska kärnstyrkorna" hos presidenten. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Vita husets presentbutik har börjat ta upp kundernas beställningar för ett kommande minnesmynt döpt till "President Donald J. Trump besegrar covid". Myntet, som kostar hugade spekulanter 100 dollar (894 kronor), är det senaste i en rad från butiken som högtidlighåller olika händelser under Trumps presidentskap.

Presentbutiken – som inte har någonting med det politiska Vita huset att göra men säljer varor som har det – har inte lagt ut någon bild på hur rariteten ska se ut. Men vd:n Anthony Giannini, som skapat myntserien, skriver på butikens hemsida:

Annons

"Gilla det eller inte, president Donald J Trump är stark till en mytisk nivå. Därför försöker mitt senaste mynt förmedla de mytiska kärnstyrkorna hos president Donald J Trump".

Trump har annars ofta fått kritik för att tona ned riskerna med covid-19, även sedan han själv smittats för några dagar sedan.

Butiken har tidigare bland annat släppt ett minnesmynt inför Trumps möte med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i Singapore 2018.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons