Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mexiko: 113 kidnappade migranter räddade

Mexiko • Publicerad 7 maj 2023
Två män närmar sig staketet längs gränsen mellan Mexiko och den amerikanska delstaten Arizona. Arkivbild.
Två män närmar sig staketet längs gränsen mellan Mexiko och den amerikanska delstaten Arizona. Arkivbild.Foto: Gregory Bull/AP/TT

Mexikanska myndigheter har räddat 113 kidnappade migranter av olika nationalitet från en byggnad vid gränsen mot USA, enligt den mexikanska riksåklagarens kontor.

En utredning kopplad till den misstänkta kidnappningen av tio colombianska medborgare ledde polisen till staden San Luis Rio Colorado, belägen intill gränsen mot den amerikanska delstaten Arizona.

Annons

I en byggnad i staden påträffades inte tio, utan 113 personer från 13 olika länder, däribland Honduras, Kuba, Indien och Afghanistan. Fem misstänkta greps i samband med tillslaget. I april fritogs 63 kidnappade migranter i samma område.

Hundratusentals migranter som årligen försöker ta sig över gränsen till USA riskerar att kidnappas och utpressas av kriminella gäng som opererar i gränsområdena.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons