Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Meta utvecklar Twitterkonkurrent

Sociala medier • Publicerad 10 mars 2023
Meta, som bland annat äger Facebook och Instagram, utvecklar en Twitterkonkurrent. Arkivbild.
Meta, som bland annat äger Facebook och Instagram, utvecklar en Twitterkonkurrent. Arkivbild.Foto: Silas Stein/AP/TT

Facebooks ägarbolag Meta utvecklar en ny textbaserad sociala medier-plattform, bekräftar bolaget i ett uttalande. Den nya plattformen rapporteras i amerikanska medier som en tänkt konkurrent till Twitter.

"Vi utforskar möjligheterna med ett eget, decentraliserat socialt nätverk för att dela textuppdateringar", skriver Meta, som även äger Instagram och Whatsapp.

Annons

Plattformen ska vara en plats där offentliga personer och andra ska kunna dela "uppdateringar om sina intressen i realtid", fortsätter bolaget.

Mer information gav man inte.

Twitter har skakats av svarta rubriker sedan miljardären Elon Musk tog över i oktober förra året och enligt rapporter i amerikanska medier har många annonsörer lämnat plattformen, men än så länge har inget alternativ till Twitter slagit igenom på bred front.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons