1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mera testar årets glassnyheter

Mera testar nyheterna från Triumfglass och GB Glace. En panel bestående av vuxna och barn har fått tycka till om glassarna och betygsätta dem på en skala från ett till fem.
Siri Stålhammar, 4 år, Jack Stålhammar, 8 år, Edvin Johansson, 8 år, Elicia Johansson, 10 år, Molly Svensson, 6 år och Delia Svensson, 10 år, testar glassnyheter.
Foto: Staffan Lindbom

BAMSE GRÄDDGLASS

GB

BETYG: 3

En gräddglass med smak av päron och kakaodopp. Tråkigt utseende men det kan bero på att den endast är gjord av naturliga råvaror och färgämnen. Den har en god svag päronsmak. Glassen hade dock gärna fått innehålla mer choklad eftersom det efter första lagret bara är en päronglass. På grund av att chokladen är i ett tunt lager smular den också lätt.

MAGNUM WHITE CHOCOLATE AND COOKIES

GB

BETYG: 2,5

En glass med kaksmulor och chokladsås täckt av vit choklad som innehåller chokladbitar. Den ser inte jättelockande ut. Vaniljglassen och den vita chokladen fungerar inte jättebra ihop, de tar ut varandra. Den vita chokladen och kaksmulorna är annars goda men det är för mycket vaniljglass. Chokladsåsen i vaniljglassen gör sig inte heller jättebra med den vita chokladen utanpå. Det finns bättre Magnumglassar än denna.

TROCADERO ZERO

GB

BETYG: 3

En isglass med smak av Trocadero och helt utan socker. Ett plus för att den är utan socker. Den har dessutom en förpackning som får nostalgikern att hoppa av glädje. Glassen smakar verkligen som läsken Trocadero och smaken blir inte sämre av att den är sockerfri. Utöver det ser den läskande ut. Den är enkel, lite isig men du får räkna med att bli klibbig om händerna. I det stora hela är det en lyckad isglass som passar både barn och vuxna.

CORNETTO SALTED CARAMEL

GB

BETYG: 2

Den klassiska Cornetton uppdaterad till 2.0 med dubbelvåffla, fylld av vaniljglass, salt kolasås och krispiga kolakulor. Glassen ser ut som en vanlig Cornetto och är stabil. Du vet vad du får. Den är dock lite tråkig och inget för våghalsen. Glassen smakar inte jättemycket. Det blir lite mycket vaniljglass och för lite salt och karamell. Plus dock för den goda chokladen i den våfflade struten.

MAGNUM BROWNIE

GB

BETYG: 1,5

En stor skiva chokladbrownie, vaniljglass och kolasås täckt av Magnumchoklad. Glassen har ett lite spännande utseende, den ser ut som grunden till en glassbåt. Till skillnad från andra Magnum-glassar saknar den pinne. Vem vill egentligen äta glass som en macka? På grund av den mörka chokladen i brownien är detta inget för barn. Glassen är dessutom ganska hård i konsistensen och inte mjuk som en brownie. Kanske skulle den ha legat framme en stund. Glassen är ganska mastig, något sött hade behövts förslagsvis lite jordgubb. Som den är nu blir man väldigt törstig.

BEN AND JERRY'S SLICES ON THE DOUGH

GB

BETYG: 1,5

En gräddig kolaglass med chokladkexvirvlar, jordnötssmör, chokladkexbitar och ett överdrag med chokladsmak. Det här är Ben and Jerry's variant på glass utan pinne. Den ser tråkig ut och påminner om en brun hockeypuck. Än en gång undrar panelen vem som vill äta glass med händerna. Denna är dock mjukare än Magnumvarianten och har en mildare och godare chokladsmak. Däremot tar jordnötssmöret över alldeles för mycket.

HUX FLUX

Triumfglass

BETYG: 3,8

En isglass med mango, ananas och apelsin som blev en favorit bland både barn och vuxna. Den ser lite halvtråkig, bara som en vanlig röd isglass. Men den har mycket fruktsmak och är en svalkande sommarglass.

KINDER BUENO ICE CREAM CONE

GB

BETYG: 3,8

En hasselnötsgräddglass med en kärna av mjölkchokladsås toppad med ett tunt lager av choklad- och hasselnötskräm. Den går hem hos både lite äldre och yngre barn. De tycker att den ser och är god.

SOLERO ORGANIC JUICY LEMON

GB

BETYG: 3,6

En ekologisk glass fylld med en syrlig och len citronkräm som omsluts av ett lager isglass med smak av citron. Ett plus för att glassen är både ekologisk och vegansk. Detta är en sur, frisk och läskande glass som svalkar varma sommardagar. Den är inget för personer som inte gillar surt. Äldre och yngre barn liksom vuxna gillar denna. Ett minus för att den lätt går sönder.

FARBROR ARNES VIT CHOKLAD

Triumfglass

BETYG: 4,3

En vaniljgräddglass dubbeldoppad i mango, passionsfrukt och vit choklad. Glassen kanske inte ser mycket ut för världen men blev lite otippat en favorit hos åttaåringarna. Barnen gillade framför allt smaken av mango och passionsfrukt som döljer sig innanför skalet av vit choklad. Även vuxna gillar denna glass. Den vita chokladen är väldigt god. Kombinationen av vit choklad, mango och passionsfrukt känns dock lite udda. En annan frukt hade varit att föredra. Var för sig är smakerna dock väldigt goda. Det märks att denna glass kostar en del.

CHOCO NUT

Triumfglass

BETYG: 3

En gräddglass av mjölkchoklad doppad i kakao och hasselnötter. Den påminner om glassen 88:an och det känns tråkigt och fantasilöst. Chokladen är dock god och glassen är nötig i smaken. Panelen gillar att det är en chokladgräddglass i stället för en vaniljgräddglass.

GAMMELDAGS SKRUVEN

Triumfglass

BETYG: 3,4

En sorbetglass gjord på fruktjuicer av ananas, apelsin, mango och passionsfrukt. Detta är glassen du antingen älskar eller inte gillar alls. Några i panelen tycker att den har en frisk och svalkande smak som känns naturlig och inte alls kvalmig. Den andra delen av panelen tycker att den smakar alldeles för starkt. Glassen smakar nästan exakt som Triumfs pinnglass Skruven.

BEN AND JERRY'S NON-DAIRY CHOCOLATE FUDGE BROWNIE

GB

BETYG: 3, 5

En mjölkfri och vegansk mandelbaserad chokladglass med chunks av chokladbrownie i liten bägare . Chokladglassen är inte så spännande (kunde varit krämigare), men kakbitarna lyfter verkligen glassen, både smakmässigt och konsistensmässigt. Ett plus för att glassen är vegansk.

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen

Antagningen

Listan komplett: Här är alla som kom in på gymnasiet i Blekinge

Se vem som kom in på vilken linje