Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mer statlig verksamhet flyttas till Härnösand

Regeringen ska besluta om att omlokalisera 40 statliga jobb från Stockholm till Härnösand. Det handlar om delar av Skolverket, Socialstyrelsen, Kammarkollegiet och biståndsmyndigheten Sida.
Ekonomi • Publicerad 7 juni 2022
Fyra myndigheter ska flytta delar av sin verksamhet norrut, däribland Skolverket. Arkivbild.
Fyra myndigheter ska flytta delar av sin verksamhet norrut, däribland Skolverket. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

"Regeringen fortsätter arbetet med att öka den statliga närvaron utanför Stockholm. Att staten är närvarande i hela landet bygger allmänhetens förtroende och legitimitet för myndighetsutövningen", säger civilminister Ida Karkiainen (S), i ett pressmeddelande .

2018 fick en särskild utredare i uppdrag att se över förutsättningarna för att öka den statliga närvaron i Västernorrlands län, eftersom den är ojämnt fördelad inom landet.

Annons

Specialpedagogiska skolmyndigheten väntas nu få uppdraget att etablera och vara värd för en kontorsgemenskap i Härnösand, dit även Kammarkollegiet, Socialstyrelsen och Skolverket ska flytta delar av sin verksamhet.

Regeringen har även beslutat om att Sida ska omlokalisera delar av verksamheten till Härnösand.

Totalt sett innebär det 70 nya arbetstillfällen i kommunen, eftersom Skatteverket tidigare påbörjat en flytt av 30 årsarbetskrafter till Härnösand.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons