Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mellanstadier får undervisning på distans

Utbildning • Publicerad 16 november 2020
Mellanstadieelever på två skolor i Uddevalla ska få distansundervisning i en vecka, för att undvika coronasmitta och på grund av svårigheter att få personal. Arkivbild.
Mellanstadieelever på två skolor i Uddevalla ska få distansundervisning i en vecka, för att undvika coronasmitta och på grund av svårigheter att få personal. Arkivbild.Foto: Alexander Olivera/TT

Två skolor i Uddevalla kommun går tillfälligt över till distansundervisning på mellanstadiet. Åtgärden vidtas för att hindra spridning av coronasmitta, men också för att det är svårt att hitta bemanning medan personalen väntar på provsvar om viruset.

– Vi vill inte vänta till det blir katastrof, säger Roger Ekeroos (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, till Bohusläningen.

Annons

Distansundervisningen ska pågå till i början av nästa vecka. Under tiden läggs fokus på att kunna ha skolorna öppna som vanligt för de yngsta barnen, upp till tredje klass.

I våras var färre elever på plats i skolorna. Många stannade hemma med virussymptom.

– Eleverna är väldigt friska nu jämfört med i våras, säger Peter Madsen, grundskolechef i Uddevalla, till Bohusläningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons