Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

McConnell vårdas för hjärnskakning efter fall

Mitch McConnell, Republikanernas mångåriga ledare i den amerikanska senaten, vårdas på sjukhus för hjärnskakning efter att ha ramlat – och på sjukhuset ska han bli kvar ännu några dagar.
USA • Publicerad 9 mars 2023
Mitch McConnell, Republikanernas mångåriga ledare i den amerikanska senaten vårdas på sjukhus för hjärnskakning. Arkivbild.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

"Han förväntas stanna kvar på sjukhuset för några dagars observation och behandling. Ledaren tackar sjukvårdspersonalen för deras vård och sina kollegor för deras varma hälsningar", säger McConnells talesperson David Popp i ett uttalande.

81-åringen hade deltagit i en privat middag på hotellet Waldorf Astoria i Washington DC där han tappade fotfästet och föll.

Annons

President Joe Biden har skickat hälsningar om "snabb återhämtning" till McConnell och sade att han ser fram emot att se senatorn från Kentucky tillbaka på senatsgolvet inom kort.

McConnell ramlade även 2019 och ådrog sig en axelfraktur. Under covidpandemin berättade han offentligt om hur han överlevde polio som barn och sedan dess har haft vissa svårigheter med att gå i trappor

Mitch McConnell har lett de republikanska senatorernas arbete i kongressen sedan 2007. I januari blev han den som har haft rollen längst. Han valdes till senator för delstaten Kentucky år 1984.

Just nu leder McConnell en minoritet i senaten, men under den tidigare presidenten Donald Trump ledde han en majoritet och var drivande i att få igenom flera stora konservativa ändringar, som tillsättningarna av särskilt konservativa domare till USA:s högsta domstol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons