Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

McConnell på besök hos Zelenskyj i Kiev

Ukraina • Publicerad 14 maj 2022
Volodymyr Zelenskyj hälsar på den amerikanska senatens minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i Kiev.
Volodymyr Zelenskyj hälsar på den amerikanska senatens minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i Kiev.Foto: Ukrainas presidentkontor via AP/TT
Mitch McConnell besök hos Volodymyr Zelenskyj i Kiev följer på att den demokratiske talmannen Nancy Pelosi och presidenthustrun Jill Biden tidigare i maj besökt Ukraina.
Mitch McConnell besök hos Volodymyr Zelenskyj i Kiev följer på att den demokratiske talmannen Nancy Pelosi och presidenthustrun Jill Biden tidigare i maj besökt Ukraina.Foto: Ukrainas presidentkontor via AP/TT

Den amerikanska senatens ledande republikan, Mitch McConnell, besökte på lördagen Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Besöket var oannonserat. McConnell reste tillsammans med sina republikanska senatskolleger Susan Collins, John Barrasso och John Cornyn.

Annons

Zelenskyj kallar i ett inlägg på Instagram påhälsningen "en stark signal" om att den amerikanska kongressens båda partier såväl som det amerikanska folket stöder Ukraina.

Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, träffade Zelenskyj i Kiev den 1 maj, och presidenthustrun Jill Biden besökte västra Ukraina för ett möte med landets första dam, Olena Zelenska, några dagar senare.

McConnells besök sker samtidigt som kongressen är på gång att godkänna ett nytt stödpaket för Ukraina värt nästan 40 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons