Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Massbegravning på filippinskt fängelse

Filippinerna • Publicerad 2 december 2022
Intagna på ett fängelse i Pototan, Filippinerna, protesterar mot dåliga förhållanden. Bilden är från augusti. Arkivbild.
Intagna på ett fängelse i Pototan, Filippinerna, protesterar mot dåliga förhållanden. Bilden är från augusti. Arkivbild.Foto: Fred Pasgala/AP/TT

Sjuttio fångar från ett av Filippinernas största fängelser har fått sin sista viloplats på en begravningsplats innanför murarna. Anledningen är att anhöriga inte hämtat ut kropparna, enligt kriminalvårdens chef.

De allra flesta av fångarna uppges ha dött av naturliga orsaker.

Annons

I samband med en polisutredning hittades 176 kroppar på en begravningsbyrå i huvudstaden Manila. Kroppar började samlas på hög där i december i fjol. Normalt förvaras en kropp i tre månader på begravningsbyrån i väntan på att anhöriga ska hämta den.

Många av kropparna var i mycket dåligt skick.

Fredagens massbegravning var den största inom landets kriminalvård hittills. Skandalerna inom Filippinernas överbefolkade kriminalvård har duggat tätt på sistone. 29 000 fångar hålls på New Bilibid-fängelset som är byggt för drygt 6 000, och dödstalen bland fångarna är höga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons