Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Marocko beskylls för dödligt angrepp

Algeriet • Publicerad 3 november 2021
Algeriet anklagar Marocko för att ha beskjutit och dödat algeriska lastbilsförare nära Västsahara. Här den algeriske presidenten Abdelmajid Tebboune. Arkivbild.Foto: Toufik Doudou/AP/TT

Algeriet beskyller ärkerivalen Marocko för att ha dödat tre algeriska lastbilsförare vid gränsen till omstridda Västsahara.

De nordafrikanska länderna är sedan tidigare oense om just situationen i Västsahara och denna skärmytsling riskerar att eskalera det hela.

Annons

Enligt Algeriets statsmedier var lastbilarna på väg mellan Algeriet och Mauretanien på fraktuppdrag när de besköts av marockanska styrkor i närliggande Västsahara.

Algeriet kommer att ge igen, enligt ett officiellt uttalande som distribueras via den statliga nyhetsbyrån Algérie Presse Service. Marocko har å sin sida inte kommenterat det inträffade.

Marocko gör sedan länge anspråk på Västsahara och kontrollerar omkring fyra femtedelar av territoriet. Algeriet stödjer Polisario-rörelsen som verkar för ett självständigt Västsahara.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons