Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Maria Nilsson ny partisekreterare i L

Politik • Publicerad 13 april 2022
Maria Nilsson tar över som partisekreterare för Liberalerna efter Juno Blom som lämnade i fredags. Arkivbild.
Maria Nilsson tar över som partisekreterare för Liberalerna efter Juno Blom som lämnade i fredags. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Maria Nilsson, riksdagsledamot från Göteborg, har utsetts till ny partisekreterare för Liberalerna.

"Maria förenar ett stort socialt engagemang med en bred förankring i den liberala partiorganisationen. Dessutom är hon en av de kunnigaste politikerna när det gäller den fruktansvärda situationen i Ukraina", säger Johan Pehrson, som tog över efter Nyamko Sabuni som partiledare för L i fredags, enligt ett pressmeddelande från partiet.

Annons

Nilsson ser nu fram emot att "öka takten i valkampanjen".

"När jag träffar väljare märker jag att det finns en stor efterfrågan på liberala lösningar på samhällsproblemen", säger hon enligt pressmeddelandet.

42-åriga Nilsson är tjänstledigt undervisningsråd från Skolverket, och har tidigare bland annat arbetat på Forum för levande historia och med Sidafinansierade program i Ukraina och Belarus.

Den tidigare partisekreteraren Juno Blom lämnade posten i fredags i samband med att Nyamko Sabuni meddelade sin avgång som partiledare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons