Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Människohandel avslöjad – sålde sex från bil

Brott • Publicerad 11 februari 2022
Polisen i Umeå slog till mot en misstänkt bil. Arkivbild.
Polisen i Umeå slog till mot en misstänkt bil. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

Två män misstänkta för människohandel, alternativt koppleri, har anhållits i Umeå. Det var i onsdags som polisen slog till mot en bil där det fanns två män och två kvinnor i 20–40-årsåldern.

– Det har misstänkts att de här kvinnorna har sålt sexuella tjänster. Det har vi bland annat kunnat se utifrån annonser som de haft ute på internet, säger Thomas Nyberg, inspektör vid polisen, till Västerbottens-Kuriren.

Annons

Bilen har synts till på olika platser i landet, nyligen bland annat i Luleå. Männen misstänks vara de som har styrt verksamheten, skött transporter och hanterat pengar. Polisen har också talat med kvinnorna, som stått i kraftig beroendeställning till männen.

– Det här är personer som reser över hela landet, men eftersom de annonserar på internet så skriver de ju själva ut precis var de är, och på så vis kan vi följa var i Sverige de håller till, säger Thomas Nyberg till VK.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons